( tygryss | 2021. 03. 01., h – 00:21 )

Szerintem nagyon el vagy tájolva. Ezt minden kormány beszívta, konkrétan azért mert valami olyan jött szembe, amit senki sem ismert, folyamatosan derülnek ki a dolgok. Indult légúti betegséként, mostmár tudjuk, hogy érbetegség. Tudjuk, hogy nagyon sok szervet támad, köztük az agyat is. Kevés országot leszámítva ezt kevesen tudták jól kezelni. Még Kínát se raknám a jól kezelték részbe. Európából gyakorlatilag senkit. Persze abban is vannak különbségek, hogy mennyire nézték be a dolgokat. Pl a Svédek az elején nagyon csúnyán, viszont mondjuk itthon egész jó volt a a járvány kezelése, de az is igaz, hogy mázlink volt, mégpedig nem is kicsi. Aztán jött a második hullám, nah azt pl itthon elrontották, de mondjuk Ausztráliában, Tájföldön, Új Zélandon egész jól kezelték. A németek kb mostanra ébredtek fel, szerintem ott az a kormányzásba fog kerülni, lehet nem hőbörögnek az emberek az utcán, de a kövi választáson eléggé meleg lesz a pite, nagyon sok országban.

Én is arra számítok, hogy a covid19 5 év múlva sokkal szelidebb lesz, viszont az nem ugyanez a covid lesz, ami miatt most nagy a baj. Az, hogy a következő vírus a következő gazdasági válságnál lesz, ez meg akkora hülyeségre vall. Egy gazdasági válságot sokkal könnyebb kezelni, még béna kormányoknak is, nagyon el kell rontani, hogy ciki legyen belőle (itthon erre is láttunk példát) Sajnos a következő ami valószínű, amit egyébként azt hitték sokan, hogy az lesz, az a madárinfluenza. Tulajdonképpen ahhoz képest "jól jártunk" (50-100%-os halálozási rátával), mert olyan mértékű bakik amiket a politikusok előadtak, ott nagyon nem férne bele (így "csak" sokat leváltanak, ott valószínű villanyoszlopon végeznék).

Ha azt gondolod, hogy a politikusnak, jó az, hogy nem lehet kiengedni a gőzt, hát, az nem tudom melyik mozit nézi, de nem a valóságot az is biztos.