( s7stM | 2021. 02. 27., szo – 16:00 )

Köszönöm, ez volt a legértelmesebb magyarázat, amit olvastam eddig a témáról! Így már teljesen máshogy hangzik a történet.

Ellenben pontosan azok a kérdések merültek fel bennem a cikk olvasása közben, amiket a végén a cikkíró is feltett... hogy hagyhatták ezt az egészet így elburjánzani? Miért nem hőbörögtek úgy, ahogy a pl. steam tette, amikor a canonical el akarta kaszálni a 32bit csomagokat?

A Pulseaudio-ról sem hallok sok jót, mégis (majdnem) mindenki azt alkalmazza a disztribúciókban. Én komolyan mondom felnézek ezekre az emberekre, mint a Lennart Poettering és hasonlók. Annak ellenére, hogy a leírás alapján egy végtelenül nagy arcú személy van előttem, akinek megvan a véleménye, minden ellenvélemény hülyeség. Személyesen is ismerek ilyen embereket sajnos.

Ha ennyire nem ért a döntéseivel egyet sok nagy nevű szoftverfejlesztő és velük együtt egész fejlesztőcsoportok, akkor hogy csinálták? Pár dolog megfogalmazódott bennem:

  1. Valószínűleg hígul a szakma itt is, ahogy minden területen tapasztalom az IT-n belül, amiben részt vettem. Egyre több az egyszerű ember, akinek minden mindegy. Nem feltétlen Poetteringre gondolok, hanem az egész közösségre, ahol döntéseket hoznak, mi kerül egy distro-ba is mi nem.
  2. A systemd-n belül vannak alkalmazások, amikre nincs jó alternatíva a linux berkein belül és/vagy így sokkal olcsóbb. (lsd. miért döntött a canonical, ahogy döntött) Ezért inkább behúzzák a distrokba és nyelnek egyet.
  3. Poetteringnek indulnia kellene az USA elnökválasztáson, ha ennyi ember munkáját tudja befolyásolni. :D
  4. +1 (kérdőjeles) szar vagy nem szar a systemd, azért mégiscsak működik. Több a haszna, mint ami bosszúság van vele.

A hiszti ettől még idegesítő és felesleges. Megszoksz vagy megszöksz, ez a véleményem.