( zdesigner | 2021. 02. 27., szo – 13:16 )

Ez eléggé fekete-fehéren hangzik, pedig nem az.

A legtöbb saját házban, lakásban élő idős ember el tudná kerülni a társas érintkezések túlnyomó többségét. Otthon maradnak? Nagyon sokan nem, mert ez a generáció a legmakacsabb. Kb. mostanra érett be, miután az unokái nem találnak állást és a gyerekei cége tönkrement, hogy talán be kéne oltatni magukat, de azért addig is eljárnak a lottózóba, mert az ugye nyitva van.

A legtöbb dohányos csökkenteni tudná a súlyos következmények kockázatát a cigi lerakásával, de a fejemet tenném rá, hogy legfeljebb egy számjegyű százalék próbálta meg. Meg azt is, hogy ők az átlagnál jobban rettegnek és tolják a fórumokon a mindenkit oltsanak be, akár erőszakkal is dumát.

A kollektív bűntudatkeltést kéne törvényileg visszaszorítani, meg a képmutatást.

"Szerintem a legfontosabb kérdés, hogy jelen pillanatban nagyon rövid távon le kell gyűrni a vírust, ezen kívül minden másodlagos."

Nincs olyan, hogy minden más másodlagos. Az alapvető emberi jogok nem lehetnek másodlagosak csak azért, mert pánikkeltés, félreinformálás, politikai nyomás hatására (fearmongering) sok emberen úrrá lett a félelem és elveszítették a józan ítélőképességüket.

Egyébként én ösztönzök mindenkit, hogy aki beteg, gyenge az immunrendszere, vagy más okból veszélyeztetett, az oltassa be magát - már ha nem annyira gyenge, hogy az oltás is megölné. Meg esetleg a kulcsfontosságú szervek és üzletek dolgozóit. A többi embernek viszont hagyják, hogy ők maguk mérlegeljenek és még ha hülye döntést is hoznak, legyen a saját felelősségük, épp mint az extrém sportolóknak. Az egészségügyben pedig mondhassák, hogy megmentjük az életed, ha elutasítottad az oltást, de a számlát te állod, míg az oltás "ingyen" van - értsd: az adófizetők és a megtakarításukat forintban tartók nem önkéntes "adományából", de ez most mellékes.