( benz | 2021. 02. 25., cs – 15:28 )

> Menjél már a hülyeségeddel máshova...

Azt hittem, ezen mar tul vagyunk. Ez egy forum, nyilvanvaloan nem te fogod megmondani, hogy hova menjek; picit tulertekeled magad.

> Azt gondolod hogy vannak valakik akik reggel bemennek a melóba és ilyeneket találnak ki és hajtanai végre? Komolyan? :)

igen, peldaul Bill Gates es baratai ilyeneken gondolkoznak, lasd asch fentebbi valaszat. ez sem jott be.

> Úgy gondolom hogy van az az állatkinzási kategória, és sajnos néhány primitiv "emberi lény" szórakozásból vagy butaságból végre is hajtja őket, amiért már elzárás kellene hogy járjon.

Ez egy jogelmeleti problema, de latom nem fogtad fel. Arrol van szo, hogy melyik jogot gondoljuk erosebbnek: az ember szabadsaghoz valo jogat, vagy az allatok sznevedesmentes elethez valo jogat. Errol en mast gondolok, mint ami ma divatos a "nyugati civilizacioban" (ha egyaltalan letezik ilyen).
Bonusz kerdes ehhez a temahoz, vigyazz, nehogy megint osszezavarodj: mit erdemel az a bunos, aki ritkan ontozi a viragait?

> Jelenleg azért nincs nagy visszatartó ereje a jogszabályoknak, mert ami van is, azt sem igen szabják ki.

Hopp, ez telitalalat. Kutatasok kimutattak, hogy barmely buntetes elrettento ereje valojaban nem annak sulyossagaval aranyos, hanem a bun->buntetes minel konzekvensebb betartatasaval.

> Attól hogy az ember háziasitotta a kutyát és fedelet rak a feje fölé meg ételt, az nem jogositja fel arra hogy kinozza.

Szerinted. Masok mast gondolnak errol. Egyebkent szerintem sem jogositja fel, ez szerintem sem kovetendo magatartasforma; csak a buntetes merteket vitatom, amirol a konzultacio is szol.