( hajbazer | 2021. 01. 27., sze – 17:11 )

Tehát elmagyaráztad hogy single userként egy csomót egyszerűsödne az élet, multiuser kilőve

Azt már a Puppy Linux wikije elmagyarázta, és be is idézted. Csak megérteni felejtetted el, mert előtte bekapcsolt a kényszeres FUD reflexed a root account-ot defaultként meglátva.

Alátámasztod azt amit mondtam: ez egy céldistro, valakiknek, valahova.

Én csupán megpróbáltam helyetted értelmezni és megmutatni, miért nem akkora probléma egy single user OS esetében a root, mint amekkorának halucinálod a tech-multik IT-biztonsággal kapcsolatos FUD kampányai által megfélemlítve. A céldistro mivoltát pedig a wikije is leírja. Persze úgy nehéz, ha értőolvasás nélkül csak buzzwordökre triggerelődsz.

De nem átlagembereknek, az hótziher.

Ezt viszont senki nem is állította. Ezúton is köszönöm, a Puppy Linux-ot használó, vagy arra rákereső, HUP-ra tévedő átlagemberek™ nevében, hogy megmentetted őket a saját rendszerük bootolhatatlanná tételétől és az adatvesztéstől. Nemes™ cselekedetet vittél véghez. Máskor lehet, hogy többre mész, ha a 2-3 havonta tízmillióknál ugyanezt élesben (és felhasználói beavatkozás, beleegyezés nélkül) produkáló Windows 10 használatának és frissítésének veszélyeire hívod fel a figyelmet.