( Pene | 2021. 01. 27., sze – 16:41 )

Miután teljesen átlátszó esetekben is már századszorra farkast kiáltottak, tényleg csak nevetni lehet ezeken a közleményeken. Még akkor is, amikor talán igaznak bizonyulhatnak. Megjegyzem: sajnos.

Azok után, hogy a valasztas.hu '18-as "halálakor" is próbálkoztak ilyen szöveggel is, majd vettem a fáradtságot, órákat töltöttem bent a szabadidőm rovására szakértő (párt)delegáltként: kiderült, hogy egyszerűen balf*szok, és vélhetően csak lenyúlták a pénzt a cégek, aztán kitettek az ablakba egy halom sz*rt. Többek között voltam a kormányzati SOC-ban, ahol kiderült, hogy semmit sem észlelnek ami az automata rendszereik által ne lenne kezelhető, ergo nincs kibertámadás, nincs semmi. Öröm az ürömben, hogy az ott látott szakemberek maradéktalanul felkészültek és hozzáértők voltak, illetve a látott infrastruktúra és megoldások is hozták a megfelelően magas színvonalat.

Voltam a fejlesztő-üzemeltetőnél is, ahol kiderült, hogy kb. egy erősebb laptop ekvivalens teljesítményt képvisel, mint amilyen VM-et alátettek az amúgy is híresen megbízhatóan (sarcasm) üzemeltethető Java-alapú webes keretrendszernek. Az, hogy a HA számukra ismeretlen fogalom, mint ahogy az auto-scaling és hasonló finomságok is. Tesztelés szinte nuku, az elkövető cég (vagy az utódja?) meg a másik egymásra mutogatott. Azóta sincs senki sem kötbérezve, se megb*szva milliárdokra nemteljesítés vagy egyéb címeken.

A legutolsó hír az volt a témában, hogy elvileg a tesztelési eredmények sem érkeztek meg a választás napjáig az egyik féltől a másikig, de itt már csak a sz*r egymásra kenegetése ment. Több fél is láthatóan hibázott, amikor meg az NVI-s nyunyókát (Pálffy Ilona) vontuk kérdőre, hogy ugyanmár, mikor lesz vizsgálat, eredmény, felelősségrevonás, még ő volt megsértődve. Azóta sincs felelős, plusz ugyanazok ülnek a székekben (kivéve nyunyóka, mert ő lemondott nemrég, de nem ezzel összefüggésben).

Hát így mennek ezek itthon, százmilliós tételben talicskázva ki a haveroknak a pénzt.

De ahogy máshol már látszódik, most egy ezressel ezt is felszorozták. Egy billió forint. Ezeknek. Gratulálok. Mindeközben:

https://stats.uptimerobot.com/62jEYsoEJL
https://stats.uptimerobot.com/GgEBMTJYgv

Persze ez is csak a felszín kapargatása: ha valamely "bentebbi" fizetési rendszer hal meg, vagy éppen nem tudod letölteni a fájljaidat az emagyarországról, ha épp nem megy az API végpont, az itt meg sem jelenik. Az osztrák, meg német állami oldalak meg valahogy megbízhatóan mennek. Ki érti ezt...