( Vamp | 2021. 01. 26., k – 09:10 )

Szerkesztve: 2021. 01. 26., k – 09:16

Nalunk bent is jellemzoen Citrix van mindenkinek. Ez meg onnan maradt vissza, hogy amikor a ceg indult, nem, vagy alig volt infrastruktura a magyar leanyvallalatnal, minden az anyacegnel futott. (1-2 Mbit-es berelt vonalon meg jobb volt Citrixezni mint pl fajlokat mozgatni ide-oda :) ) Pesze most mar a gigabitek koraban nem lenne akkora nagy problema (meg kozben itthon is kiepult az infra) De a "hagyomany" megmaradt.

 

Ebbol kifolyolag otthonrol pl engedelyezve van a NetScaler Gateway-en keresztul a bepes. Mivel csontra ugyanazt kapjak mint bent (megszokasbol a ceg 95%-a Citrix Desktop-ozik bent is, az is akinek nem vekonykliense van) igy teljesen megfelelo.

 

Viszont, sajat esztkozt (Notebook/tablet...) behozni ceghez konkretan tilos. A gyartocsarnokba meg mobilt sem lehet vinni. A dolgozoknak hivatalosan az oltozoben kell hagyni a mobiljukat. Nyilvan ezt kb senki sem tartja be..:) irodan elnezobbek a mobillal, bar ott sem nezik jo szemmel, ha sokat nyomkodod. De pl sajat Noti elkepzlehetetlen. Egyedul a kulsos vallalkozok (mint en :) ) Vihetnek be sajat Notebookot, amit egy elkulonitett (nem csak sajat VLAN, de kulon tuzfal es kulon AP-k) "vendeg" halozaton hasznalhatnak.