( Gyuszk | 2021. 01. 25., h – 09:01 )

Abban az esetben oké a root ha az user maximálisan odafigyel minden apró lépésére, és egyébként is expert. Egy rossz mozdulat, és mondjuk adatok vesznek el, vagy boot képtelen lesz a rendszer.

De van egy másik feltétele is, mégpedig hogy hibátlanul üzemeljen minden egyes alkalmazás és processz a rendszerben, mert mindegyik kárt tehet.

Lehet itt mindenfélét összemagyarázni - ahogy meg is próbálod - de ez egy óriási risk, mindenfajta return value nélkül. Vagy mi a return value, tudunk róla?

"Amiért a profithajhász multik ötezredik variánsának szigorúan biztonságos™, enterprise-ready™ és még véletlenül sem™ Poettering és elvtársai hobbicéljából™ újrafeltalált kerekének megjelenése. Csak utóbbiakból általában jóval több van és a tech-lakájmédia divathasábjain is értesül róla a nagyérdemű. A Puppy Linuxról nem nagyon."

Látom nálad az hogy egy distrot a kutya se használ és van benne egy brutálisan szar ötlet, máris bevéded és hozod a multis .. szövegelésedet. Ami amúgy csont homály szokás szerint. Hidd el nekem hogy nem véletlenül nem használja senki ezt a "szart", nem kell védeni. Nem is az a fontos hogy szar vagy nem szar, egyszerűen alkalmatlan a hétköznapi ember számára. Céldistro.