( Gyuszk | 2021. 01. 25., h – 08:46 )

Szerkesztve: 2021. 01. 25., h – 09:27

Ez az eszköz szerintem nem tud bridge módot. Nem létezik benne ilyen beállitás. Pontosabban nem úgy van mint a többi eszköznél hogy on-off toggle, és vagy bridge vagy nem.

Felejts el mindenféle okositást amit össze lehetett olvasni az admin mód megszerzéséről meg bridge módról, a telekom szépen letiltott mindent, ami ehhez kellene. De igazából nem is kell.

1,5 évig voltam optikai telekomos ezzel az eszközzel, az emlékeim szerint pedig úgy megy a dolog hogy 4 kapcsolat van a "rendszerben": internet, voip (telefon), iptv, internet bridged. Vagyis folyton van bridge mód, csak "spéci" módon kell használni.

Alapból az eszköz router módban van és a sima internet kapcsolatot használja, natol, dhcp-zik, wifizik. A bridge mód pedig úgy megy hogy a LAN portok közül csak az 1-esbe tolj egyvalamit (pl. routert), ami ppoe -n próbál authentikálni. Ha ez sikerült, akkor innentől kezdve az eszköz bridge módban van, és pl. nem használható switchként, nem NATol, nem DHCP-zik, nem csinál semmit. A következő boot után ha nincs pppoe request akkor ismét "normál" módban van.

Remélem segitettem.

Ja, és a resetet ne nyomd meg, mert akkor ott hal meg az eszköz, szerelő/távgyógyitó fogja feltámasztani. Nem olyanra resetel, ami működne is.