( NagyZ | 2021. 01. 20., sze – 17:56 )

szokas szerint az openstackesek megint urhajot akartak epiteni de csak kozepes porbafingas lett belole, mint szinte mindig.

a specek nem csak dinamikus bwvel foglalkoznak, atolvasva oket az egyik elokeszitette hogy a placement API kiszolgalja a neutron fele a bandwidth helyzetet, majd kesobb bekerult hogy ez frissul akkor, ha frissited a port qos allokaciojat, illetve a nova APIjaba 2.72-tol bekerult hogy tudjon ilyen portot kerni. tovabba:

A policy with a minimum bandwidth ensures best efforts are made to provide no less than the specified bandwidth to each port on which the rule is applied. However, as this feature is not yet integrated with the Compute scheduler, minimum bandwidth cannot be guaranteed.

namost mivel openstackben ugye a VM inditas folyamata az, hogy a scheduler valaszt a gepet, majd a gepen futo nova processz megkeri a neutront hogy allokaljon egy portot oda, igy persze, hogy nem tudjak garantalni... amibol nyilvan vicces dolgok lesznek, hiszen a neutron mar placement API aware, igy majd jol eldobja a port kerest, hogy nem tudja teljesiteni, amitol a scheduling keres elszall, es jon a retry. ha 3 gepen eljatssza, akkor meg a juzer VMje nem indul.

 

szoval nem tevedtel, nincs ilyen scheduler jelenleg, hiaba vannak hozza alul a dolgok. megneztem a victoria/wallaby nova speceket, de nincs is meg spec erre. viszont nem tunik neheznek. megirod? :)