( uid_21365 | 2021. 01. 20., sze – 14:36 )

Akkor üdvözöllek a „törzsemben”! Vagy a „hordámban” ha úgy tetszik! :)

Ne aggódj. Megírtam már, én is FOKOZATOSAN nőttem bele ebbe. Eleinte én se ettem nyerset. Egyáltalán nem. Azaz nagyjából úgy kezdhettem talán mint Te.

Kell egy kis idő, míg a korábban megevett rengeteg édes szarral elrontott ízlelőbimbók visszanyerik normál érzékenységüket. Addig persze hogy nem érzed majd okésnak a nyers kaják ízét.

A kacsamájhoz nem tudok hozzászólni, bevallom azt még nem ettem nyersen - szimplán mert nem is vettem még olyat. Egyáltalán, még semmi kacsát nem ettem amióta e diétát követem. Annyi biztos, elismerem, a baromfik húsát veszélyesebb nyersen fogyasztani, mert több a fertőzés amit elkaphatunk úgy, de ez amúgy nem a baromfi hibája, hanem a körülményeké ahogy feldolgozzák. Ennek ellenére, a csirkehúst megkóstoltam már nyersen, de nem ízlik... abból tehát nem csinálok én se rendszert, ne aggódj ha neked se megy, nem kell hardcore-bbnak lenned e téren neked se mint én vagyok...

A borjúmáj esetén, mindenki agyondicséri és nagyon drága, de én nem vagyok oda érte. TÚL ÉDES. Nem lehetetlen hogy neked is emiatt nem ízlik. FELNŐTT tehén máját próbáld, ha teheted! Az keményebb, és egészen más az íze, mint a borjúé! Nekem az a kedvencem... Persze ettől még simán megeszem a nyers borjúmájat is ha más nincs. Csak nem az a kedvencem.

Emellett, kipróbálhatod egyszerűen a sertésmájat is. Más az íze mint a többié, de szintén nagyon egészséges, és hátha neked az jönne be.

Amúgy, nem kell egy egész májat megenni naponta, mit is gondolsz! (bár lehet hogy félreértettelek). Ha minden nap megeszel 10 dekát, az épp elég.

Ha végképp nem nagyon akaródzna, vannak trükkök rá. Például egészen vékony szeletekre vágod, beteszed a szádba, és gyorsan, rágás nélkül lenyeled. Minthogy a máj egészen sima, puha, ez könnyedén megoldható, „jól csúszik”. Vagy összeturmixolod vízzel, és gyorsan leslukkolod.

Ha még így se megy semmiképp se, hagyd a fenébe, s először a nyers disznóhússal próbálkozz. Abból is csak 10 vagy 20 dekát naponta. Azt is lehet úgy hogy húsklopfolóval laposra vered, majd egyszerűen lenyeled egészben. Nyilván akkora darabokat csak hogy a torkodon ne akadjon. Én így kezdtem. Körülbelül 1 hét után voltam vele úgy, hogy nem éreztem már a nyers hús fémes ízét, sőt megszerettem. Nálam a nyers máj csak ezután kezdődött. De még akkor is rém fura volt a nyers máj íze eleinte, talán úgy 3 napig, bevallom! Szóval ebbe bele kell jönni. Tetszik vagy se drága barátom, de tudomásul kell venned hogy BETEG VAGY, legalábbis az ízlelőbimbóid okvetlenül betegek: elrontotta őket a sok cukros szar amit eddigi életedben ettél! És a gyógyulás nem megy egyik napról a másikra. Türelmesnek kell lenni. Nem szabad azonnal a legmagasabb tökéletességet rájuk erőltetni, de azért következetesnek kell lenni, és minden nap szoktatni őket egy kicsit. Nem kell aggódni, idővel belejössz!

Mert hát hogy a fenébe is így ne lenne... Ez a mi TERMÉSZETES táplálékunk, erre „teremtődtünk” az evolúció által, teljesen lehetetlen hogy képesek ne lennénk nemcsak megenni de még élvezni is!

Épp csak születésünk óta mindenféle undoksággal mérgeztek minket táplálék címén, igazi kaja helyett, így elrontották az ízlelőbimbóinkat, de még az agyunkat is: megfertőzték az ízlésünket! Te jelenleg még ahhoz a sok junk food-hoz vagy szokva. Még szép hogy ahhoz, hiszen azt írod január óta csinálod, de még most is január van... ennyi idő alatt semmi esetre se váltál még zsírégetővé, kezdő vagy. Ezt nem bántásként írom. De az vagy, egy hónapja sincs hogy erre az útra léptél, előtte meg évtizedekig szénhidráton éltél. Naná hogy van bőven kijavítandó a testedben...

És semmi esetre se érezz lelkifurdalást ha még nem megy a nyers máj! Elárulom neked a titkot: én lényegében fél éve már carnivore voltam, s csak akkor kezdtem el a nyers hússal barátkozni! S még akkor se a májjal csak a hússal... Érted? ÉN MAGAM, és csak fél év után! Ehhez képest hogy te már az első hónapban megkóstoltad, az a részedről egy NAGYON BÁTOR TETT VOLT, gratulálok érte, le a kalappal előtted! Ezzel tulajdonképpen leköröztél engem bizonyos értelemben. Ha minden nap csak egy kis falatkát megeszel belőle, hogy szoktasd magadat, már teljesen oké, mert máris fél évi előnyben vagy velem szemben... A lényeg hogy az irány jó, a mennyiség meg majd szépen beáll a megfelelő szintre, idővel.

Az egyetlen amit mindennél komolyabban kell venend, hogy SZÉNHIDRÁTOT NE! Azt nem, nem, soha, sehol, semmiképp! A legkisebb szénhidrát is amit megeszel, pláne ha édes, megakadályozza hogy zsír-adaptált legyél, és késlelteti hogy visszatérjen a normális íz-érzékelésed!