( gelei | 2021. 01. 20., sze – 10:52 )

Mivel az bent van az egyetemen csak az óraszám kisebb, így ugyanúgy adottak a nappalis "kiválságok" mint oktató szobájának felkeresése, hallgatótársak segítsége, valódi közösség stb.

Hát COVID előtt legalábbis a levelezőn is így volt, csak nem H-P 9-5, hanem péntek szombat reggeltől estig. A nappali nem kérdés, hogy szerencsésebb, én csak az esti vs levelező közti különbségeket nem tudom. (Bár ha levelező sincs, akkor az eredeti téma szempontjából mindegy is.)

Illetve valami oka csak van annak, hogy tudtommal esits képzés után ugyanazt a diplomát adják mint nappalin, nincs belepecsételve, hogy ez nappalis az meg estis képzés után lett adva a hallgatónak. Még levelezőképzés meg van jelölve a diplomán.

Ezzel most megfogtál, fogalmam sincs. Gyors gúgli után úgy tűnik, intézményfüggő is lehet:

  • "Magán a papíron annyiban van megkülönböztetve, hogy a "sorszám" mezőbe bele van kódolva. Amit mivel tudom, hogy ez az egyetem hogyan kódolja a sorszámokat, tudom, hogy itt az L betű mit jelent."
  • "Nincs ráírva az oklevélre, hogy levelezőn vagy nappalin szerezted."

Mondjuk nyilván a diplomások között is ugyanannyi az ostoba, mint máshol, szóval a netes véleményekkel csínján kell bánni. Ez a kedvencem:

"az igazi diploma az a nappalis és állami ösztöndíjas diploma, amit rögtön érettségi után, sikeres felvételivel csinál valaki"

Ennyike. :)

Neked voltak előtanulmányaid valamilyen mérnöki szakon?

Nem, semmi, max a középsulis emelt matfiz. Mondjuk én gazdinfós voltam alapszakon, levelezőn meg egy szakirányú továbbképzési szakot csináltam, illetve egy MSc-nek fogok elvileg februártól nekiállni. Azt is levelezőn, mondjuk ott esti nincs is.

A heti 2x8 kontaktóra hogyan volt megoldva? Ez heti 2 teljes nap. 

Jah, péntek szombat reggeltől estig, szerintem még több is volt mint 2x8. Elég nehéz 8+ órákat rendesen figyelni + kivettem kb az összes szabimat miatta.