( bucko | 2021. 01. 18., h – 17:48 )

Más az MTBF (valószínűségi adat) és más az, amikor elromlik valami. :-D Avagy Sztálin elvtárs szerint: Egy ember halála tragédia - milliók halála statisztika. ;)

Tápegységes nagymester szerint a kapcsólóstápnak azért kisebb a zaja, mert van benne fojtó. Ami nincs az áteresztőben. Ezt hallod.

A gyakorlatban a trafó..áteresztő alapkapcsoláson a Kossuth Rádió (is) úgy átmegy, mint a huzat. Ha a trafó primer és szekunder oldalán is van árnyékoló tekercs, a bemenetén meg EMI filter, akkor már megtetted az első lépést. Aztán a sok-sok többi még előtted áll. ;)

Majd húsz éve optikailag leválasztott usb hub-on keresztül küldtem ki a hangot. Most meg firewire a menő - függetlenül attól, hogy belső vagy külső tápról hajtom - jó a zaj. Tehát az igazi megoldás a leválasztás. Bár láttam olyat, aki DC szinten teljesen szigetelte az alaplapot a pécé háztól. Ez is jó megoldás, de az illető nem csinálná mégegyszer végig. ;)

Külső firewire keverővel digitalizáltam hanglemezt >70dB jel-zaj mellett. Szóval nem az ördögtől való.

A hifi erősítő bemenetén az urh rádióhoz (pilot jel) és az dvd-hez (nagyfrekvenciás zavarok) is olyan bemenetet csinálnak, amiben fojtó van. Szerintem biztosan meg tudod tervezni a szűrőt. ;)

A pécé és a pécé táp háza is árnyékolás. Ha belerakok valamit, azt is érdemes árnyékolni. A toslink is jó leválasztás, vagy az spdif, amihez kell egy 6MHz-es illesztett trafó és már le is váltunk! Amit nem használok, az az alaplapi hangcsip.