( bodnarj | 2021. 01. 17., v – 17:36 )

Ha "lebutítom" az updatet, hogy csak az az egy tábla szerepel benne aminek az értékét kell updatelni, kiveszem a másik két táblát akkor az pár perc alatt lefut.

Több hasonló updatet kell most írni egy jövőbeni funkció miatt, ami ezt a táblát érint. Van ami gyorsan lefutott a fejlesztői gépen van ami nem. Ami lassan ment az újonnan megírt updatek közül a fejlesztőin, ott az indexekkel játszadozva (a meglévő indexek közül nem az optimálisat használta így meg kellett adni neki egy hint-el hogy mit használjon) sikerült a fejlesztőin is lefuttatni. De ettől függetlenül érdekes, hogy mi okozza ezt a nagy különbséget főleg az első update-nél amivel előjött ez a hiba. Ott az indexekkel már nem nagyon lehet bűvészkedni. 3 tábla vesz részt a játékban egy "fej" és egy "tétel" tábla, ott adottak a primary és foreign key "indexek",  a harmadik táblában meg csak 11 rekord van. Éppenséggel megpróbálhatom majd azt is indexelni, de ha az a 11 rekord okozza ezt a problémát, akkor ... morcos leszek.

Meg kellene próbálni több gépen is megfuttatni ugyanezzel az adatbázissal az updatet ha több másik gépen is megfelelő sebességgel fut akkor legalább már be van határolva hogy nálam van valami gond ...