( gentoojedi | 2021. 01. 17., v – 00:50 )

Kedves azbezt!

Köszönöm a jótanácsaidat, de nem árt tudnod én ezért semmit nem kérek, anyagi hasznom nem származik belőle, sőt nhéha bukok is rajta. Pénzt maximum az anyagi kiadásért szoktam kérni pl új ssd, új tápegység. A gagyibb páréves tápokat adományozott gépnél alapból cserélem, mert nem vállalom be azt a parát, hogy átadás után eldurranjon aztán vigyen magával mindent.

De intézményi szinten is butaság ez sokszor

Nem nem az. Ugyanis a közszférában, ahol dolgozom egyrészt a költségek különféle zsebekben vannak. A bérezés és a tárgyi eszközök két külön zseb. Tehát nem vehetünk számítógépet egy nem felvett munkatárs megspórolt éves bérén. Sajnos ez nem így működik. Mondok cifrábbat. Az eszközök szervizeltetése és új eszköz vásárlása is más zsebből megy. Az intézményi kocsik szervizelése olyan sokba kerül, hogy megérné másik használt járműt venni belőle, de nem lehet.

Mondok egy nagyon durvát. Amikor a jelenlegi munkahelyemre kerültem az elődöm azért mondott fel, mert a politika betett egy külső számítástechnikai céget, és havi többszázezer forintért lófaszt csináltak. Ami azért is morbid, mert egy intézménynek, aminek van saját rendszergazdája, minek külső informatikai cég. Ráadásul az érdemi munkát a rendszergazda csinálta szar bérért, a mondvacsinált munkáért meg a cég eltette a nagypénzt. És még ki is oktatták a rendszergazdát úgy. hogy az rendes munkát végzett, a cég meg mindent elnagyolva. Pl nyomtató tisztítás 25 ezer+áfa. Ezt egy számtechbolt max 8000 ezerért bruttóban megcsinálja. Amikor oda kerültem fennakadt a szemem egy érdekes számlán, amit szintén ez a cég állított ki. Router bérleti díj. Egy új áron számolva 50 ezer ft-os routert béreltünk havi 22 ezer Ft-ért. Még tudnék cifrákat mondani, de nem merek, mert a végén azonosítható leszek. Szerencsére már ez az állapot megszűnt, mert a cég vezetőjének a haverja kikerült a városvezetésből (tetten érték drogozás közben). De most is azért vannak ám disznóságok. Ugyanis az intézményi fenntartó, ami a város, feltételekhez köti mire ad pénzt, aztán megy a mutyizás. Erre képes a kibaszott kormányunk. Mocskos banda.