( AszaltSzilva | 2021. 01. 16., szo – 22:56 )

Az általam BSc-n tanított mest.int. kurzus az AI Bible alapján megy, ahogy ezernyi más egyetemen is. Rátaláltam az anyaegyetem kurzusára: https://courses.edx.org/courses/BerkeleyX/CS188.1x-4/1T2015/f5722e0cf42… meg a Norvig (a könyv társszerzője, Google MI csoport vezetője) fémjelezte kurzusra is: https://www.udacity.com/course/intro-to-artificial-intelligence--cs271#

Úgy gondolom, hogy minden oktatott tárgyunkhoz lehetne találni neki megfelelő online kurzust, legyen akár az gyakorlati, akár elméleti. Persze az hátrány, ha nincs a tanár a diák háta mögött, ha megakad egy feladat megoldása során, de a fizetős távoktatásban a "helpdesk" rendszerint elérhető.

Nekem még mindig az a bajom, hogy mit lehet tanácsolni egy 18 éves gyereknek, vagy a szüleinek? Végezze el a technikusit (ha olyan helyre jár), vagy kezdje el a BProf-ot vagy még inkább a BSc-t? A középiskolában tanult informatika köszönőviszonyban sincs az egyetemivel, így a diák vakon választ, és a választása rendesen bekorlátozza. Téves választás esetén a szakváltás nem egyszerű dolog, és sok időt veszít vele, de talán azzal jár a legjobban.