( nehai | 2021. 01. 13., sze - 00:58 )

Én úgy tudom, hogy a dohány onnantól kerül jogi szabályozás alá, hogy elkezded feldolgozni. Termesztheted, száríthatod, szállíthatod, stb. csak nem csinálhatsz vele semmit. Legalább 2 éve ez volt a helyzet. Futtában most is ránéztem, nem találtam semmi tiltást. Ha van konkrét infód a tiltásra, akkor oszd meg légyszi.

Trágya ügyben az az igazság, hogy nem kellet volna a trágyázás szót használnom. Amit csináltam az elsősorban a bakhátak megtámasztását szolgálta, hogy ne erodálódjon el. Ezt Iván is elmondja a második videójában. Ami miatt nálam mégis trágyaként is funkcionált az az, hogy mikor elfelejtettem belocsolni a földet és egy vödör vízzel pótoltam a hiányosságot, akkor a rácsokban trágyalé keletkezett és az szívódott fel a bakhátakba. Nem csodálom, hogy néhány növénynek ez nem tetszett.

Gondolkodtam (a hozzászólásod hatására is), hogy mennyire van szükség klasszikus állati eredetű trágyázásra és arra jutottam, hogy annyira amennyibe az erdőben jelen van, elenyésző. A napos istálló trágyának más funkciója van (humuszképző) amit vagy ősszel kell kihordani és tavaszra humusz lesz belőle, vagy tavasszal - de távol tartva a növényektől (bakhát) - és akkor őszre humuszosodik el.

Az a lényeg ne takard ki és ne babráld a földet, hagyd élni.