( khiraly | 2021. 01. 11., h – 17:46 )

Pl. a pornhibon ugy csinaljak, hogy a kliens oldali javascript, 5mb-os fajldarabokat kap, es ugy tolti le a "filmet". Amit osszefuzve jatszik le.

 

Az egyreszt jo cachelesnek is, masreszt, ha nem kapsz kulcsot, akkor az egy-egy fajldarab url-re szerveroldali hibat dob.

 

Most egyelore ugy van, hogy kapsz kulcsot amint megnyitod a video oldalat, es ugyanaz a kulcs jo szerver oldalon az osszes fajldarabhoz.

 

De nem nehez elkepzelni azt a szituaciot, hogy egy-egy reklam megnezese (aka. challenge teljesitese) utan kapod meg a kovetkezo kulcsot ami nyitja a kovetkezo 5-10 fajldarabot.

 

Innen mar egy lepes csak, hogy a reklam megnezese utan kattintanod kell, amiben ellenorzik hogy tenyleg te nezted meg a reklamot (pl. milyen szinu volt a no ruhaja [piros/kek]).

 

Csak a hulye nem latja, hogy errefele haladunk.

 

Ha mar a lehuzasrol van szo: multkor hallgattam, hogy a patreon 30% jutalekot nyul le, aminek joreszet ugyesen "tranzakcios dij" moge rejtik a szerzodesben. De aki mar adott el barmilyen digitalis cuccot a neten (rajz, program, terv, akarmi) az tudja, hogy olyan 3-7% kozott van max. a tranzakcios dij.

 

Aki meg ketelkedne a youtube jovedelmezosegeben, annak kb. annyit mondanek, hogy egy himihumi tv csatorna allja "Karottanak" az elektromos.porsche atepiteset, addig a nagyobb nezoszamot produkalo youtube csatornaja az annyira eleg kb. hogy benzinre futja egy honapban, hogy be tudjon jarni dolgozni....

nevetseges az elteres. Legalabb egy nagysagrenddel kevesebbet fizet a youtube egy musorert ha ugyanannyi a nezoszam.

Annyi a kulonbseg, hogy globalizalta(es monopolizalta) a TV-t igy a kisember is tud ervenyesulni.

De senkit se tevesszen meg: amelyik csatorna eleri az 1M-os megtekintest videonkent amogott altalaban egy komplett team van (3+ fo) rendes koltsegvetessel.