( uid_21365 | 2021. 01. 09., szo – 16:02 )

Nos, én a Star Wars-ban se értem - már gyerekként se értettem - hogy tulajdonképpen mi a lázadók MOTIVÁCIÓJA ott?! Miért lázadnak, mi ellen, vagy mit akarnak elérni?!

Vagy mondjuk úgy: hiányoltam, hogy ez nincs megmagyarázva. El kellett fogadnom tekintélyelvi alapon (azaz, mert az író ezt kijelentette és kész) hogy a Birodalom gonosz, azért mert hogy csak!

Az a szememben nem volt érv hogy "lám gonosz mert az Alderaant (vagy melyiket) is felrobbantotta". Mert a lázadók már ez előtt is lázadtak.

A film ettől még tetszett gyerekként mert látványos volt, de igenis voltak (és vannak...) ilyen hiányérzeteim. Én nem tartom lehetetlennek hogy egy birodalom olyan legyen ami úgymond „gonosz”, mármint, igazságtalan nagyon sokakhoz, oké, de akkor ezt tessék nekem bemutatni a filmben számos példával. Hogy elhiggyem. Az hogy csak mondják róla hogy gonosz, nekem messze nem elég. Még az se hogy a császárt olyan rondának ábrázolták külsőre. Öreg és beteges bácsika, sajnálni kell, ettől még nem biztos hogy gonosz.