( answ | 2021. 01. 08., p – 16:55 )

Rohadtul nem. Mivel akkor dönthetnék úgy hogy nem megyek vendégségbe az illetőhöz. Azonban a szolgálatok által szponzorált (és így verseny nélküli) közösségi oldalak mindent és mindenkit tönkretették, aki alternatívát kínált. Nem mehetsz sehova sem, csak meghatározott "vendégségekbe". Ha próbálsz indítani egy olyan közösségi oldalt vagy böngésző plugint, ahol szólásszabadság van, akkor beperelnek, tönkretesznek. Ha téged nem tudnak, akkor a szolgáltatót, aki a netedet adja, ha azt se sikerül, akkor a gépeket ahonnan kapod, azt keresik meg. De előfordult többször hogy a domain regisztrátort támadták meg és nem regisztráltak domain-t/visszavették a támadások után. Utána jönnek a fizetési szolgáltatók, nem lehet bankkártyával, PayPal-al fizetni, stb..

Ez ma a demokráció: egy kőkemény diktatúra, ami mögött óriás cégek és az azokat irányító/tulajdonló magánszemélyek állnak. Ha kell kormányokat buktatnak meg, ha kell emberek némítanak el, ha kell emberek életét teszik tönkre.. 

Olvass utána: Gab, Dissenter. A ráadás hogy én a dissenter-t sokkal korábban kitaláltam (~1 évtizeddel, commentornak akartam nevezni) és az ötletemet több embernek elmondtam, többek között az iWiW egyik alapítójának is (benne egy üzleti fordulattal + egy technikai dologgal, ami nagyon sokat lendítene rajta és jelenleg nem alkalmazzák). Mindenki azt mondta, hogy nem lesz hosszú életű dolog..