( uid_21365 | 2021. 01. 08., p – 00:35 )

Ha a BLM-re célzol, az én felfogásom szerint valóban az, polgárháború, de csak kis mértékben, a mostani igenis sokkal súlyosabb, már a helyszín miatt is. Annak hogy betörtek oda, JELKÉPES ÉRTELME van csak az igaz, de jelképesen nagyonis hatalmas!

Amúgy ami a BLM-féle „polgárháborút” illeti, ne legyen igazam de eddig még csak az „első fecskéket” láttuk abból, ami e téren eljövend...

És nem tudom mire a szmájli a megjegyzésedbe. Nem értem, miért kéne binárisan gondolkodni e kérdésben is hogy valami vagy polgárháború vagy nem. Ez egy skála. Minél többen vannak a randalírozók/felkelők, minél erőszakosabbak, minél határozottabb politikai követeléseket fogalmaznak meg, annál inkább illik rájuk hogy lázadók, s amit tesznek polgárháború. Vagy akár puccs-kísérlet.

Az hogy a Capitoliumot vették célba, s pláne hogy oda betörtek, amennyien voltak, s legfőképp hogy épp azért hogy az új elnök megválasztását lehetetlenné tegyék, nagyonis kimeríti a fent felsorolt mindegyik követelményt, ez tehát igenis puccs-kísérlet volt. Ehhez képest a BLM mindegyik korábbi megmozdulása semmiség. Nem mellékesen, én A BLM ESETÉN IS ANNAK VOLTAM A HÍVE HOGY LE KELL VERNI NYERS ERŐVEL. Nem azért mintha igazuk ne lenne sok mindenben, hanem azért, mert amit művelnek, nem demokratikus módszer.

Én tehát következetes vagyok mindkét oldallal szemben. A lázongó csőcseléket agyon kell lőni, kímélet nélkül, akkor is ha BLM aktivista, akkor is ha a Capitoliumot foglalja el. Félreértés ne essék, semmi kifogásom a békés tüntetések ellen. De aki kirakatokat kezd fosztogatni, azt lőjék le! Aki a Capitoliummal teszi ezt AZT IS lőjék le!

És azt is aki erre biztatja őket. Akkor is ha Donald Trump a neve!