( uid_21365 | 2021. 01. 08., p – 00:25 )

A kellően nagy SM platform birtoklója szükségszerűen politikus maga is, csak „nem hivatalosan”. Nem azért politikus mert megválasztották, hanem azért, mert azzá tette magát a pénze által.

Megjegyzem, a különbség közte és a „hivatásos”, „hivatalos” politikusok közt különben is homályops, mert a legtöbbször hivatalosan megválasztott politikusok is azok lesznek, akiknek van bőséges mennyiségű pénze ahhoz, hogy megválasztassák magukat. Például kellő számúű hirdetést megvéve meg ilyesmi.

És ez még a jobbik eset, mert akkor legalább azt mondhatják amit komolyan hisznek, nem azt amit a pénzügyi támogatóik elvárnak tőlük...

Akárhogyis, de az SM platformok tulajdonosai maguk is politikusok a szememben. És mások szemében is, emiatt van az hogy egyre gyakrabban merül fel hogy nekik is van ám FELELŐSSÉGÜK... Annál több, minél nagyobb a platformjuk, amiknt egy „igazi” politikus felelőssége is annál nagyobb, minél nagyobb a hatalma, minél fontosabb a beosztása.

Tegyük fel, valahogy gennyesre keresem magamat itt az USA-ban, majd visszamegyek Magyarországra, és megveszek egy rakás médiát meg alapítok egy rakás újat is, mert miért ne ha megtehetem, ha van rá elég pénzem... Addig senki nem törődne velem amíg e rengeteg média csak azt kürtölné a világba hogy én milyen csodálatos író vagyok. De mérget vehettek rá, abban a pillanatban amint BÁRMI politikai nézetet elkezdenék ott megjelentetni, hiába védekeznék azzal hogy az a MAGÁNVÉLEMÉNYEM, minden attól lenne hangos hogy ez nem egészen igaz, mert befolyásos vagyok, mert a birtokolt platform révén e „magán” véleményem sokakhoz eljut, én tehát alakíthatom a közvéleményt, stb. Ha a baloldal véleményéhez állna közelebb a nézetem, a Fidesz szemében azonnal sorosista bérenc lennék; ha a jobboldalhoz állna közelebb a nézetem azonnal náci lennék, meg fasiszta, meg hungarista meg más effélék. Lényeg az hogy teljesen mindegy mit mondanék, VALAKI biztos szídna, és az volna a nézet hogy igenis politikus vagyok ha nem is hivatalosan ám DE FACTO.

Szóval felesleges fintorogni: a sok pénz igenis ér annyit mint a hivatalosan leadott szavaztok, sőt aligha kérdéses, néha még többet is ér.