( bognarattila | 2021. 01. 07., cs – 13:51 )

Zárásként még egy gondolat. 4 éve ugye azzal kampányolt Trump, hogy "Make America Great Again". Egyetlen demokrata, még a troll megmondóemberek sem jöttek azzal, hogy "De Amerika most is Nagy! Mit akar ez a hülye ezzel a szöveggel?!" 
Azért mert a demokraták is jól tudták, hogy Amerika nagysága már akkor letűnőben volt, és ezt mindenki így látta pártszimpátiától függetlenül. 

Erre eszembe jutott valami (egyébként volt erre hasonló replika, de hogy nem mentek bele jobban, annak valószínűleg az az oka, teljesen parttalan iszapbirkózás lett volna): ha a republikánusok úgy gondolják, hogy választási csalás/visszaélés miatt vesztettek, akkor remélhetőleg ennek megfelelő hangsúlyt fektetnek a választási rendszer megreformálására. Például kezdhetik azzal, hogy kiszűrik a potenciálisan többszörös szavazókat, ehhez vélhetően a joghoz sem kell különösebben hozzányúlni. Ha Trumpot nem árasztják el a bírósági perek, akkor vélhetően lesz ideje ezzel foglalkozni és revansot venni, ha komolyan gondolja a 2024-es indulást, akkor ez lenne a logikus közvetkező lépés; másik opció felkészülni egy (nagyobb?) csalásra, ez lehet, hogy közelebb áll hozzá...