( Ritter | 2021. 01. 07., cs – 12:51 )

Pontosan tudta, hogy a levélszavazás manipulálható és nem neki hoz szavazatokat. Trump szavazói között nincs elég lumpen munkanélküli, akik heteken át harcolnak a vélelmezett társadalmi igazságukért, tüntikéznek na meg ünnepnapjaikon törnek-zúznak gyújtogatnak. Eközben pedig valóban tömegeket lehet szervezni közülük az elnökválasztási csalásokra. Aki ott van mind eltökélt szélsőséges Trump és republikánus-gyűlölő. Tökéletes alap, választás napjára. 

Hiába látta mi lesz mégsem tudott semmit se tenni ellene. Lehet, hogy ebben a covid is benne volt, de gyakran valóban béna kacsa az amerikai elnök. Nem hiszem, hogy elbízva volna magát. Nem tartom valószínűnek, hogy balhé alapot keresett volna Trump. Mire jó az?!

Egyébként én sem tartom ideális elnöknek Trumpot, sem emberileg sem mint államférfit. Amerika tragédiája, hogy ennek ellenére még mindig a legalkalmasabb személy volt, aki azért valóban sokat tett Amerika hanyatlásának megállítására. Most újra fel fog gyorsulni az outsource-ing. Amerikai mid-west megy vissza a roncstelep minőségbe. Igazán ki sem tudott jönni belőle. Az amerikai plutokrácia természetesen sokkal jobban tudja gyarapítani a vagyonát kínai gyártással vagy mexikóival, mint ha otthon kínlódnak a saját munkásaikkal, meg szakszervezettel és magasabb munkavállalói igényekkel. 

Szerintem az a gusztustalan, hogy csalássorozattal, amihez a fél ország feldúlása vezetett betolnak az elnöki székbe egy idiótát, aki azt sem tudja hogyan hívják a saját unokáit. Első pertől világos, hogy bábunak kell. 

Zárásként még egy gondolat. 4 éve ugye azzal kampányolt Trump, hogy "Make America Great Again". Egyetlen demokrata, még a troll megmondóemberek sem jöttek azzal, hogy "De Amerika most is Nagy! Mit akar ez a hülye ezzel a szöveggel?!" 
Azért mert a demokraták is jól tudták, hogy Amerika nagysága már akkor letűnőben volt, és ezt mindenki így látta pártszimpátiától függetlenül.