( pomm | 2021. 01. 03., v – 08:09 )

Látom nem értetted mire céloztam :) A szemlélet váltást arra írtam, hogy eddig kénytelen voltál igazodni egy szolgáltatóhoz, most ez a kényszer megszűnik. Ellenben -nekem úgy tűnik- leragadsz a régi felállásnál és ez bonyolultá fogja tenni az egészet. 

Szerintem a levelezőszerver és a kliens gép között "felesleges" még egy gép. Azt én backup-nak használnám....

Hogy egy hülye "autós példával" éljek.

Van egy nagy farmod és egy jó kocsid, aminek viszont nincs műszakija. Mivel a házad és kapud között több kilométer van, ezért úgy oldod meg a városba járást, hogy elmész a kocsiddal a kapudig (magánterületen ugye használhatod), majd hívsz egy taxit és elmész a városba. Vissza ugyanez. Megszűnik a taxi szolgálat és venned kell egy új autót. Te továbbra is a városból vissza csak a kapuig mész az új kocsivall ott átszállsz a műszaki nélküli régi autóba és elmész a házig, illetve fordítva.
Csak -amikor bevásárlás után a kanapén hátradőlve szólsz az asszonynak, hogy kérsz egy hideg sört- fogsz azzal szembesülni, hogy a másik kocsi csomagtartójában maradt az a szatyor, amiben a sör van. És szét is van cseszve az estéd.
Ez utóbbi példa mondjuk arra a szitura, mikor a két gép között mondjuk egy upgrade után becseszik valami, te meg állhatsz neki keresni a hibát :)