( pomm | 2021. 01. 02., szo – 05:17 )

A másik topikban dobtam linket a leírásra (de akkor ide is: link). Azt ctrl-c + ctrl-v alapon meg tudod csinálni. Ezzel nem kell a lamp, hanem kapsz apache-ot, mysql-t, php-t, dovecot-ot, postfixet. (Az eximhez is biztos van leírás, aztán is simán fel tudod rakni.)
Mivel a fenti link tartalmazza a ispconfig feltelepítését is, így lesz egy webes felület, amin egész egyszerűen lehet birizgálni az egészet.
Bind-et nem kell külön configolnod, viszont a mostani szolgáltatónál majd át kell írnod az ip címeket a domainoknál, illetve lehet fel kell venni még néhány bejegyzést (pl. pcr, dkim, stb.)
Szerintem teljesen feleslegeg csinálni egy saját levezőszervert exim alapon, amire te fogsz "relayezni" a saját, otthoni szerveredről. Ha már van saját vps, akkor azon mehet a postfix+dovecot páros és egyszerűen arra jelentkezel be lekérdezéshez és küldéshez. ( A telefonokra, tabletekre, laptopokra raksz vpn-t, hogy elérd a saját otthoni szerveredet a levelek miatt, ha máshonnan is el akarod érni azokat? Minek???)
Az imappal így van rögtön egy-egy másolat a gépeden és a szerveren is a levelezésekről. Egyébként az is megoldható, amit írsz, de -szerintem- túlbonyolítja és egy felesleges hiba lehetőség.
Ne értsd félre, de szerintem válts nézőpontot! Most TE leszel a "szolgáltató". :)

Nem használtam rackforestet, de tuti le van írva, mit tartalmaz a csomag. Ha van benne 1 db. fix ip cím, akkor jó.

Mit szeretnél lementeni? Ez nem világos.