( vbalint | 2020. 12. 09., sze - 21:22 )

Amit én hozzátenni tudok, hogy inkább a Verilog-2001 szabvány szerint érdemes írni a kódot, szebb lesz, a Quartus is ezt használja alapbeállításként. A Verilog-2001 megengedi, hogy már a port listában megadd a portok irányát és típusát.

module ledflash (
    input BTN,
    output LED
  );

  assign LED = BTN;
endmodule

Ennek előnye persze akkor mutatkozik, ha már bőséggel szaporodnak a portok a modulodon, és nem kell két helyen hozzáadni, elvenni, figyelni. Egyébként a SystemVerilog még tovább viszi, és interface-eket lehet definiálni, majd amikor a modulodban használni akarod, több, amúgy logikailag összetartozó port helyett egy darab interface kerül a listába.

Azt nem tudom, megnézted-e a kapcsolási rajzot, mert mind a nyomógombok, mind a LED-ek aktív alacsonyak. Tehát a gomb megnyomott állapotában 0 kerül a bemenetre, és a kimenet 0 állapotában világít a LED. A fenti egyszerű példánál ez mindegy is, de ha két nyomógomb ÉS kapcsolatát valósítod meg ( assign LED = BTN1 & BTN2; ), és ezt nem veszed figyelembe, mint ahogy én sem gondoltam rá, akkor ugyan akaratlanul, de a két gomb közt OR kapcsolat lesz.