( Pixel5 | 2020. 12. 08., k – 22:56 )

Mégegyszer fussunk neki: Ha nincs megszakítás, akkor minek a HALT? Ez volt a kérdés.

Azért a HALT, hogy megálljon a CPU (gyk., hogy ne kapjon órajelet). Ráadásul (feltéve, ha megengeded) statikusan, hogy megőrizze az állapotát, amennyiben a user vissza akarna lépni, mert létezik interaktív implementáció is, mint azt írtam korábban. Sőt, létezik legalább 12 féle módon implementálva, bár igaz, ezt korábban nem írtam. Azt viszont talán nem is kéne írnom, hogy ez nem egy x86 vagy 8085 emuláció.
Azt sem kéne Írnom - legalábbis szerintem -, hogy nem véletlenül tettem idézőjelek közé azt, hogy "következik be".  Fölösleges leírnod, hogy a HALT utasítás megállítja a CPU-t, ezt leírtam előtted én is, azt is, hogy a HALT utasítás nem megszakítás, hanem utasítás. Én hittem azt, hogy te hiszed megszakításnak, ugyanis a bugyuta kérdéseidből (RISC, utasítás bitszélessége) számomra ez következett.   

Jobb verzió: A virtuális processzornál nincs huzalozott interrupt, de van emulált.

Nem, ez rosszabb duma "lett vón". Egyrészt azért, mert nem lett volna igaz. Ugyanis azt nem véletlenül írtam, hogy az első, legszimplább megvalósításban nincs semmiféle megszakítás, de még flag sem. Az egész egy működőképes processzor demonstrációja, annyira leegyszerűsítve, amennyire csak lehet, hogy minél többek számára érthető legyen a működése.
Bocsáss meg, de én ezzel a mondanivalómat irányodban befejeztem, ha továbbra is kötözködni szeretnél valakivel, akkor keresned kell valaki mást.