( uid_21365 | 2020. 12. 06., v - 00:38 )

Miért ignorálod következetesen két, a Periről mindig elmondott érvemet?

1. Kell egy regényemhez. Illetve többhöz is. Az egyik ilyen regény már készen is van, még ha nem is jelent meg egyelőre, és IGEN, BENNE VAN A PERI.

Azaz, a Peri itt valami CÉLT SZOLGÁLT, egy konkrét célt: nélküle nem születhetett volna meg egy másik Alkotás, a regény, vagy ha meg is született volna, MÁS lett volna. (nem olyan jó).

Azaz a Peri ilyen értelemben olyan alkotás, amit HASZNÁLTAM valamire: egy másik alkotás létrehozásának érdekében. A Peri tehát máris HASZNOS VOLT.

1. Említettem azt is, a Perit naponta használom a laptopomon. Már amiatt is hogy teszteljem. Különben is furcsa lenne büszkének lennem a programnyelvemre ha olyan szar volna hogy még én magam az alkotója se merem éles helyzetben használni... Tehát használom. Lényegében minden fontosabb szkriptem Periben van írva már. Ez mutatja például a desktopom jobb felső sarkában az időt, az akku töltöttségi szintjét, a dátumot, a hangcsatornák hangerejét, a szabad memória és a szabad lemezterület százalékát, a processzorterhelést, az internet le- és feltöltési sebeségét... A Perivel listázom a directorykat, a Periben megírtam a Vidir programot s azzal szerkesztem a tartalomjegyzékeket ha kell; a Periben írtam magamnak "maze" játékot CLI képernyőre s még lehetne sorolni bőven.

A Peri tehát NEM ÖNCÉLÚ alkotás a számomra, mert hatalmas mértékben megkönnyíti a mindennapi munkámat! A számítógép használatát.

És amint készen lesz a doksi angol fordítása és közzéteszem a Perit, mindenki másnak is éppily hasznos lehet, amennyiben hajlandó megtanulni a használatát természetesen. Lehet hogy ilyenek elenyésző számban lesznek, talán egyetlen fő se lesz ilyen a világon, oké, benne van a pakliban. De legalább az ELMÉLETI esély erre igenis adott!