( evone | 2020. 12. 03., cs – 16:57 )

ezen a táblázaton nincsenek rajta az új telefonok. de, rengeteg új kategória van ebben a tábkázatban, pl az 5c, Plus és X telefonok. Az X és a Pro vonal egy új kategória. érdemes ezt így szemlélni. pirossal megjelöltem a sima iphone vonalat. ahhoz képest van ami olcsóbb és van ami drágább de többet is ad mint azelőtt. (ezekre nem raktam piros pöttyöt) kijelzőben, aksiban, kamerák számában. vagy hogy gondoltátok pontosan? minden telefonjuk 500 dollár legyen tudástól függetlenül? remélem tudtam segíteni az értelmezésben.

persze lehet azt mondani hogy az első iphone óta drágábbak lettek, de azóta melyik gyártó készülékei nem lettek drágábbak az idők folyamán? persze jönnek be új versenyzők, de ne legyetek olyan fogyatékos majom emberek mint haroldking aki elhiszi hogy a fairphonenak (ha lesz még egyáltalán ez a márka (valószínű nem lesz)) 10 év mulva nem lesz a mostaninál drágább telefonja. aki ezt hiszi az hülye. ne legyetek olyan hülyék mint haroldking, neki se jó így. 

lásd oneplus userek, szegények nagyon meglepődtek mikor a oneplus 8 pro már 300 ezer felett nyitott, mert ott is voltak akik azt hitték hogy lehet 120-130 ezer forintért csúcsminőséget és konkurenciát verő készülékeket gyártani az idők végezetéig. szegény trejnek is olcsó budget oneplus telefont kellett vásárolnia 2020ban. lesznek még nekik is 400 ezres telefonjaik. ahogy a pocophone se fog örökké 100 ezer forintos ár közelében maradni ahogy egyre többen megismerik a márkát és terjeszkedik. főleg hogy a terjeszkedés nincs ingyen akármit is hisz az átlag apple fikkantó gubuntu júzer.