( Carter | 2020. 12. 02., sze - 16:12 )

Aki egyedül tartja el a családját, ott szerintem mindenképpen érdemes legalább egy alapszintű kockázati biztosítás. 

A "befektetéssel" kombinált biztosításról: Őrületes költségeket vonnak le, ha idő előtt szállsz ki, örülhetsz, ha kapsz vissza valamennyit a befizetésből, ráadásul a hozama is borzalmasan gyenge. Miért jó akkor mégis? 

A magyar pénzügyi kultúra olyan, hogy ami pénz a zsebben van, az égeti a zsebet, kifolyik. Vége. Viszont! Ha van egy csekk, amit havonta be kell fizetni, akkor az be van fizetve és akkor abból már legalább marad valamennyi. Tehát gyenge önuralmú emberek egyetlen esélye egy ilyen biztosítás, havonta fizetgeti, sose nézzen rá az egyenlegére (mert 5-6 év múlva megrészegül és kikapkodja az összeset és elveri tv-re meg autóra) várja meg a lejáratot.

Nem a reklám helye, de van egy extrém rendkívül kedvező megoldás erre a magyar piacon, egy félelmetesen irritáló, tenyérbemászó figura járta ki a biztosítóknál, nagyon érdemes lehet megnézni, aki kockázati életbiztosítást akar. A kiszámoló blogon vannak a részletek, biztos megtalálja aki rákeres a bing keresővel. Vagy a duckduckgo-val :)