( yoursoft | 2020. 12. 02., sze – 09:44 )

KDE Neon user edition-t használok.

Gondolkodom, hogy átálljak valami másik distrora, ahol nem ilyen mindenféle alverziók is megjelennek hanem már valamennyire végleges verziók, Pl. Kubuntu. De arról is lehet rosszat olvasni.
Így most év vége felé nem aktuális az újra telepítés a munkahelyi gépemen. Azon is gondolkodom, hogy visszaálljak Mint / Cinnamon-ra, azok nyugodt békeidőknek tűntek ahhoz képest ami a KDE alatt előfordul.
De mindig reménykedem, hogy ezek csak apróságok és majd a következő verziótól talán észhez térnek és már nem rontanak el apró, de idegesítő dolgokat.

Verzióról verzióra elromlanak dolgok, majd megjavulnak, vannak amikkel egyszerűen nem foglalkoznak és 2005 előtti buglistán is szerepel.

Nekem mostanában a képernyő kép készítő omlik össze.

A frissítések után újra kell indítanom a gépet sokszor, mert össze-vissza működnek KDE-es dolgok (vagy éppen nem is működnek).

Ami legfőképpen zavar az a beépített klipper. Ezt ki is kapcsoltam, mert nem működött rendesen. Helyette felraktam a CopyQ-t, ami az utolsó frissítésekig jól működött. Viszont az utóbbi időben nem mindig veszi be a ctrl+c-t a clipboard és a CopyQ-ban sem jelenik meg.

~18-astól kezdte el a KDE, hogy pl. a gitkraken nem a pin-elt ikonján jelenik meg a taskbar-on.

Vannak GTK alkalmazások amik jobban néznek ki mint pl. Cinnamon alatt, viszont KDE alatt rendszeresen kiakadnak pl. pgadmin3.

Még lehetne sorolni. De most talán ennyi egyelőre elég lesz.