( uid_21365 | 2020. 12. 01., k – 15:45 )

Nézd, én sokáig magam is elhittem azt a kamu dumát hogy az Apple olyan szuper és nagyon jó cuccokat gyárt. A felébredésem akkor kezdődött amikor kijött az a botrány hogy „rosszul tartják a készüléket”...

Az belefért volna hogy szar az a készülék, mert miért is ne követhetett volna el egy tervezési hibát akár az Apple is - hibák mindig, mindenkinél előjöhetnek, senki se mindentudó, nem tökéletes, stb, oké. Egyszerűen el kellett volna ismernie hogy a készülék szar, konstrukcióhibás, visszahívni a piacról, újratervezni, és kész. Ez nyilván iszonyatos költség lett volna, de nem ment volna csődbe, ellenben megőrizte volna a reputációját. Ez lett volna a tisztességes eljárás!

De az, hogy aztán ezt ezzel a teljesen NEVETSÉGES magyarázkodással akarták eltusolni, sőt A VÁSÁRLÓIKRA FOGNI ( = áldozathibáztatás...), hogy a hiba nem a készülékben illetve a tervezésben van hanem a VÁSÁRLÓBAN, mert annak ügyelnie kéne arra hogy HOGYAN TART A KEZÉBEN EGY KIBASZOTT TELEFONT, na az... ez igazából nemcsak nevetséges ÉS A VÁSÁRLÓK HÜLYÉNEK NÉZÉSE, de a legkifejezettebben tisztességtelen és erkölcstelen is!

Addig még úgy voltam vele hogy hát az Apple készülék drága, oké, de miért is ne ha csúcsminőség ugye. Oké, nem az én pénztárcámnak van kitalálva, de miért is ne legyen ilyen annak aki képes megfizetni a magas minőséget!

Ezután azonban elkezdtem GONDOLKODNI. Hogy hátha ez csak üres lózung és igazából szó sincs itt semmiféle magas minőségről, csak üres marketingről!

És tényleg! Azért az is durva hogy lehagyják épp a JACK-ot, kvázi az egyetlen tényleg univerzális, mindenhol használható, szabványos csatlakozót. És megmagyarázzák ezt is a birkáiknak hogy ezt is csak azért mert ez NEKIK jó, a vásárlóknak... állítólag...

Holott frászt. Ez is csak egy újabb lépés a még erősebb vendor-lock-in felé.

De tudom, te ezt is mindjárt megmagyarázod majd hogy ez is egy "win-win" szitu, a "magas minőség" kedvéért, nem is olyan jó az a jack, téged zavar a drót (ami még talán igaz is lehet de nem biztos ám hogy mindenki más is így van vele) stb.

A lényeg pedig egyszerű: így az Apple eléri hogy kizárólag a saját méregdrága vezetéknélküli eszközeit használhatod zenehallgatásra, így kiszorít más gyártókat, ezzel újabb profitra szert téve. Ti meg tapsoltok ennek is.

De minden másban is látszik amúgy hogy az Applet már rég nem a magas minőség jellemzi, nem az innováció, és kicsinyes trükkökkel poróbál még több haszonra szert tenni. Meg jogászkodással, pereskedésekkel. Az Apple már rég nem éllovas az innovációban, lemaradt. Régen talán úttörő volt, de az az idő már elmúlt.