( gee | 2020. 11. 28., szo – 12:40 )

Valaki leirna, mi ertelme van nyilvantartani? Mi a celja? Mert biztos fun, de miert

Amíg csináltam, szerettem látni azt, hogy pl. hogy alakul a net worth évek/hónapok alatt, szerettem látni, hogy melyik hónapokban pozitív és melyik hónapokban negatív az egyenleg, stb.

Emellett ha az embernek nem egy darab számlája van, hanem van mondjuk egy nekem, egy az asszonynak, egy a cégnek, meg nekem egy Magyarországon, meg az asszonynak egy Magyarországon, meg még kettő Brazíliában, és van mondjuk fejenként 5 hitelkártya + 3 még más országokban + jelzálog hitel két országban és különféle országokban különféle bevételek vannak, fizetés, lakbér, meg kiadások, mint hiteltörlesztés, meg közös költség 3 különböző devizában egy idő után már nem biztos, hogy sikerül mindent fejben tartani, vagy sikerül mindennek az állapotát egy számlaegyenlegre pillantással meghatározni.

De, ahogy írtam, annak ellenére, hogy látom az értelmét, számomra nem éri meg a folyamatos adat töltés. Arra a részre koncentrálni és azt írni, ami fontos, az kell, de pl. a kiadásaim pontos könyvelése ebbe nem tartozik bele.