( azbest | 2020. 11. 25., sze – 16:36 )

Lehet félreértsz. Ha munkahelyeden üzemeltetsz és élesztgetsz múzeumi géppakot az munka és fix fizetést kapsz érte, attól függetlenül, hogy van-e értelme :)

Viszont spórolási célzattal, esetleg mint külön sikerdíjas munka két fillérért, akkor ez így sajtreszelővel élvezkedés esete. Merthogy így normális eredmény nem nagyon lesz és csak folyamatos panasz és visszahordás, hogy még mindig rossz az a sz@r. Hosszútávon csak idegeskedés és önszopatás mások hulladék szintű cuccait gányoni. Ugyanannyi idő alatt értelmesebb módon is meg lehetne keresni azt a pénzt, amiből működő (akár használt) cseregépet lehet venni. 

Ha szabadidődben, hobbiként foglalkozol ilyesmivel az meg szórakozás. Egészen más kategória. Viszont ezesetben érdemes kitanulni azokat a műszaki területeket, amelyek ehhez szükségesek. Valamint megvenni azokat az eszközöket, amelyekkel ténylegesen ki tudod vizsgálni a hibák okát és ténylegesen meg tudod javítani a hibás eszközök többségét. Multiméter, forrasztóállomás, oszciloszkóp és hasonló állatok sora. Mert találomra csereberélni hulladék szintű lomokat csak placebo. Szóval, ha tényleg szeretsz ilyesmivel foglalkozni és hobbizni, akkor érdemes tényleg jól csinálni. De ennek persze ki kell fizetni az árát, költségeit. Azért kattintottam a topicra, mert a címében szerepelt, hogy "Ez nem az X-Akták". De ez így csak kuruzslás és találgatás sajnos, mégha amúgy a szándék jó is. Ha tényleg kitanulod, ami kell hozzá, akkor még az is lehet, valamikor munkában - más, normális helyen - is hasznát veheted.