( ant | 2020. 11. 22., v – 21:22 )

Szerkesztve: 2020. 11. 22., v – 21:23

Az én gyerekeim asszem 2 éve kaptak egy boost-ot karácsonyra (a legnagyobb akkor volt 9 éves), és nagyon szerették és egy csomót játszottak vele. Nyilván megkopott a varázsa azóta, de ha gyereked szokott és szeret legózni, akkor ez lehet egy jó ajándék. Van még a LEGO WeDo, az egy kicsit más koncepció (inkább tanulás, mint játék), az is lehet érdekes, nézz utána. És ha nagyon bejön, akkor pár év múlva jöhet a Mindstorms!

A Boost "nyelve" egy scratch-hez hasonló blokk-nyelv, tehát kezdésnek jó, de mint ilyen nyilván erős korlátai vannak. Ha a gyerek ezen már túl van (mondjuk 8 évesen talán még nem), akkor nem igazán kihivás, de akkor is lehet jó szórakozás.

Bármit is választasz, érdemes körülnézni az árak miatt: pl. ha jól tudom az amazon szállit Magyarországra is, és a lego.hu árhoz képest sokkal olcsóbb (Boost: https://www.amazon.de/-/en/dp/B06X6GN2VQ 120 EUR vs 53000 HUF). Ja, és van egy menőbb változata is: https://www.amazon.de/-/en/dp/B07K9FLGCF/ :-)

Persze lehet, hogy egy pl. arduino-s robot neked-nektek érdekesebb, és biztosan többet ki lehet belőle hozni, de az egy komolyabb hozzáállást és elmélyülést igényel (8 évesen lehet még korai).

És vannak más hasonló cuccok is, csak körül kell nézni: