( uid_21365 | 2020. 11. 22., v – 16:54 )

Leírtam, tényleg lehetnek veszélyei a nyers hús evésének, de ez nem akkora amit beledramatizálnak. Elmagyaráztam e topikban, hogy direkt emiatt olyan savas a gyomrunk.

Minden attól függ különben, megbízható forrásból szerzed-e be a húst. Nyilván nem valami mocskos pultról kell venni egy magyarul se beszélő távolkeletitől, „kici óccó” pénzért.

Amit nagyon ajánlok neked, s már ezt is írtam, vedd meg az Amazontól e könyvet:

Paul Saladino: The Carnivore Code

Angolul van, de ha a HUP-ra jársz talán tudsz annyira angolul hogy megérted. Én elolvastam. Többször is. Rendkívül jó könyv! Ebben MINDEN benne van, én se hiszem hogy többet tudnék mondani a témáról.

Az hogy a „házipatika” weboldal vagy más efféle oldalak mit mondanak akár a nyershúsról akár másról, engem teljesen hidegen hagy. Többnyire ugyanis csak a hivatalos mainstream dietetikai tannácsokat osztják, a hivatalos dietetikának pedig már rég nem hiszek. Miért is hinnék, azok ajánlgatják a táplálékpiramist is, ami szerint a napi kalóriamennyiségünk legalább 60 százaléka szénhidrát kéne legyen... Meg szerintük a sok zsír evése ártalmas... és még soká sorolhatnám. Szóval többnyire hülyeséget beszélnek szerintem.