( uid_21365 | 2020. 11. 21., szo – 03:57 )

Rengeteg helyen hozzáférhető e tudás, igen.

Online: keress rá a google-ban hogy

"plant poisons" "carnivore diet"

lesz rengeteg találatod.

Offline: Ajánlom figyelmedbe e könyvet:

Paul Saladino: The Carnivore Code

Megrendelhető az Amazontól (például). Persze angolul van. Én olvastam. Remek mű, tartalmas, színvonalas, én se tudnék többet mondani a témáról mint ami benne van.

Ezen felül is ajánlhatnék még könyveket a témában, de felesleges ebben mindent megtalálsz.

Ahhoz amit írtál: Bocs de totál hülyeség! A növényi mérgek általában NEm halmozódnak fel az állatokban! Tudniillik épp hogy az állatok amikor megeszik a növényt, elvégzik helyettünk „a munka nehezét”. Azaz elválasztják a „jót” a „rossztól”. Megjegyzem, már amiatt se halmozódhatnak fel bennük mérgek, mert a növényevő állatok igazából nem ők maguk eszik meg a növényt, ők csak lelegelik. Az emésztést bennük BAKTÉRIUMOK végzik, amik igazán értenek az ilyen anyagok lebontásához!

Kis igazság azért van abban amit írtál: BIZONYOS növényi mérgek valóban felhalmozódhatnak az állatokban, de csak a MESTERSÉGES KÖRÜLMÉNYEK KÖZT tartott állatokban, és bennük is csak akkor ha NEM NEKIK VALÓ KAJÁVAL ETETIK ŐKET. Tudniillik ha nem úgy vannak tartva, hanem természetes körülmények közt élnek vagy ahhoz jelentősen hasonló mkörülmények közt vannak felnevelve, és így megválaszthatják hogy mit esznek, akkor egyszerűen nem fognak olyan gizgazt megenni, ami nem nekik való mert mérgezné őket. A „természetes ösztön”, tudod...

Ez az az oka annak, hogy mi carnivore-sok igyekszünk „grass feed” állatok húsát enni.

Mindazonáltal, ez sokkal drágább mint a „közönséges” hús, és még drágán se mindig elérhető. Ha valaki hozzájut és megengedheti magának, jól teszi ha ezt eszi. Aki azonban nem teheti meg ezt, az nyugodtan egyen más, nem grass-feed állatot, mert bár az nyilván kevésbé jó, de MÉG MINDIG JOBB mint ha ő maga eszi meg a növényeket...

Tudniillik, a mi gyomrunkban nincsenek meg azok a baktériumok mint a kérődzőkében, azaz nyilvánvalóan kevésbé tudjuk semlegesíteni a növényi mérgeket. Sarkított példával élve, tegyük fel megeszed egy olyan ember húsát aki előtte ciánnal lett öngyilkos. Igen, lehet hogy emiatt egy kevés cián beléd is átmegy, mindazonáltal erősen valószínűtlen hogy te is meghalj attól az elenyésző mennyiségű ciántól. Ha azonban közvetlenül te eszed meg azt a ciánmennyiséget amit ő evett, hát nem kötnék életbiztosítást rád az tuti...