( gee | 2020. 11. 19., cs – 02:19 )

Hűségkártyát a smartbank tud, ill. nem kimondottan kártya az, hanem hűségprogram, aktiválod és ha a regisztrált kártyáddal fizetsz, akkor automatikusan megkapod a visszatéritést. Nekem ez mondjuk szimpatikusabb mint a 10 féle ilyen-olyan vacakkártya.

Szerintem másról beszélünk.

Szóval mondjuk bemegyek a Tesco-ba, akkor a Tesco-s kártyával tudom a kis vonalkód olvasó trikordert felvenni a bejáratnál. Itt lehet vonalkódot mutatni, vagy NFC-vel csippantani. Sainsbury's-ben a lézerpisztoly képernyőjére tapintva lehet kioldani a zárat és magadhoz venni, de az első termék vonalkódjának a leolvasása előtt a Nectar kártya vonalkódját kell leolvasnom.

Nem vagyok kisegítve azzal, ha valami más hűségprogramhoz van egy regisztrált kártyám, mert nem fogom tudni magamnak leolvasni az árut.

Fogalmam sincs, mi az a smartbank (esetleg valami OTP szolgáltatás?), de a hitelkártyáim adnak visszatérítést automatikusan. A hűségkártya pontgyűjtése ezen felül jön. Szóval mondjuk a Sainsbury's-ben a Nectar kártyára kapok pontokat a megvásárolt termékek után, plusz ha a Sainsbury's hitelkártyámmal fizetek ott, akkor minden elköltött font után kapok még néhány pontot. Illetve a hűségkártyák még más dolgokat is tudnak, pl. Tesco-ban bizonyos termékeknek van sima ára és klubkártyás ára. Mondjuk a gyerekeknek a fagyi 3,50 klubkártya nélkül, és 2 font klubkártyával. Ugyanez az IKEA-ban, van a rendes ár és az IKEA family ár. Meg persze IKEA-ban adnak egy ingyen kávét, ha bemutatod a kártyát az étteremben, és adnak biztosítást esetleges hazaszállítás közbeni sérülésre, ha fizetés előtt leolvasod a kártyát.