( deje | 2020. 11. 17., k – 12:18 )

Semmilyen gyártó saját statisztikáinak nem szabad hinni, pont erre jók a független tesztek (főleg ha valaki normálisan csinálja, mint pl. a phoronix-os srácok).

Van autód? Megnézted mennyit fogyaszt, és hogy a gyártó mit mondott erről? Vagy van olyan gyártó, akinek hiszel, másnak meg nem? És kikéred magadnak, a más is ilyen véleményem van? Vagy mi van?

Egyébként szép eredmény, ezt azt jelenti, hogy az apple gyakorlatilag hasonlóan ütőképes CPU-t és GPU-t csinált, mint az intel/amd páros, viszont beelőzte őket az 5 nm-el, így a 10w-os cuccuk tud annyit, mint a másikak 15w-osa. A CPU boost-juk nincs akkora (talán nincs is), ezért maradt el pl. a ryzen-től és az inteltől a multicore tesztben. A single core teszt letaglózó, de szerintem egyszerűen gyorsabb ram-ot használnak, mint a konkurrens laptopok, nem tudom, erről nem tudok többet. A GPU teszt pedig úgy lenne összemérhető, ha azonos API-t használna a Vega és az M1 is, de valszeg az M1 GPU igencsak klassz lett, és itt már megmutatkozik annak az előnye, ha egy cég csinálja a hardver és a szoftvert is.