( deje | 2020. 11. 17., k – 11:35 )

Low power silicon... aha, ki mit ért alatta. Azért jó, hogy nem fogalmazunk pontosan, mert akkor az állításunk többi részébe is belefér "némi pontatlanság". A 15W-os Ryzen belefér a "low power" szegmensbe? Máshol elhangzik, hogy a legjobb "performance/watt", na az biztosan megvan (5nm ugyebár...), de ez nem is volt kétséges.

Namármost. A videó láttán kimondottan rosszul lettem, reménykedtem benne, hogy az ARM csipek jók lesznek, de az öntömjénezés és nagyzolás, amit láttam, kiverte a biztosítékot. A cég korábbi teljesítményéből extrapolálva nem gondoltam, hogy tényleg ilyen jó CPU-t csinálnak, mint amilyet. A benchmarkok utáni nézőpontból már messze nem akkora parasztvakítás, mint elsőre tűnt. Ennek ellenére kreatívan szoktak bánni a statisztikákkal, mint ahogy most is, viszont "ezt már megszoktuk", illetve az elvakult fanoknak ez már a "belefér" kategória.

A személyeskedést meg hagyd ki, ez már a második alkalom, hogy ezt csinálod velem. A tény, hogy ilyen eszközhöz nyúlsz azt bizonyítja, hogy híján vagy az észérveknek, és nem azt, hogy igazad van. Ezt tartsd észben.

nagyz-nek meg semmi köze az egészhez, csak mostanában igencsak szeret trollkodni