( Hevi | 2020. 11. 13., p – 00:38 )

A bajom az amúgy, hogy a jelenlegi, 5 éves MBP 128 Gb SSD-vel van szerelve. Ami akkor elég volt, de lassan szűkössé kezd válni.

Ezért gondolkozom abban, hogy lehet érdemes ~1 évre bevállalni egy M1 Air-t, esetleg MBP-t. Ahogy látjuk, minőségi ugrás lenne amúgy is. Aztán 1-2 év múlva egy pici ráfizetéssel becserélem egy modernebbre...

Nyilván nem akarok alpha tesztelő lenni, ez az egyik dolog, ami vissza tart (egyerlőre).

Másrészt fene tudja, hogy mennyiért számítja be az Apple az 1-2 éves készüléket (ha nem túl nagy a különbség "second-hand", meg a "leadom az Apple-nál" közt, akkor annyia nem érdekel).

A saját MBP-met leginkább XCode-ra használom, szóval a non-Apple szoftver ellátottság annyira nem gond (iTerm nyilván jó lenne, ha lenne natív, de ha elfut Rosetta alatt, akkor se gond - kis teljesítmény igényű amúgy is). A céges meg 2018 15" Intel MBP, és nem hiszem, hogy azt rögtön lecserélnék (addig nem, míg Java / Docker / IntelliJ / whatever nem fut rajta rendesen).

Fejlesztésben (mivel még mindig csak "tanulom" a platformot - holtig, ugye) a (natív) Catalyst teljesen jó még mindig, szóval emiatt se kell lecserélnem a jelenlegit.

Szóval meg vagyok lőve.

Nem akarok várni még egy évet egy modern géppel, de pont ezért nem vettem már tavaly se új laptopot, mert azt mondtam, hogy várjuk meg az Apple Silicon-t...

Ha karácsonyig/februárig kiderül, hogy nem szar, akkor lehet beruházok egy középkategóriás MBP-re, vagy egy ~alap Air-re. Max becserélem egy kis ráfizetéssel 2 év múlva az újabbra. Mondjuk ebben az esetben nem tudom, hogy hogy néz ki az adat-transzferálás; jó lenne kb. egy hét, mire belakom az új notit, nem szívesen adnám le egy-az-egyben aznap.

Szóval ez ilyen "betelt a hamutartó, kell egy új kocsi" szindróma. Amúgy még mindig teljesen jól használható az early 2015 MBP...

Meg azért nyilván vonz az iOS, iPadOS appok natív futtatásának lehetősége is...

Szerk: aztán lehet leszarom, és veszek egy játszós Air-t. Aztán lesz ami lesz :)