( deje | 2020. 11. 11., sze – 16:49 )

én eddig maximálisan azt kaptam tőlük amit ígértek is

Mindenkinek más az ingerküszöbe. Volt, amikor nagyra tartottam őket, mert Steve Jobs a vízióját képes volt megvalósítani (pl a NeXT nagyon jó dolog volt, az iPhone pedig újraszabta az okostelefonok arcát). Sajnos azonban Jobs arroganciáját is sikerült átültetni a cégbe, pl: antenna-gate, bend-gate, kiolvadó macbook gpu-k, stb esetén a cég hozzáállása finoman szólva sem felhasználóbarát volt. Manapság pedig van pofájuk a környezetvédelemre hivatkozva kihagyni a töltőt az új telefonból, ami ráadásul nem is kompatibilis a régebbi töltőkkel közvetlenül, a szerelhetetlen/javíthatatlan design, a "right to repair" elleni erőteljes lobbi, stb.

Volt idő, amikor Jobs keynote-jait, termékbejelentéseit élvezettel néztem, annak ellenére, hogy nem én vagyok a célközönség és magamtól sosem vennék ilyen eszközt... egyszerűen nem én vagyok a célközönség, én más kompromisszumokat vagyok hajlandó megkötni.

Azonban ez a mostani bemutató (pedig nagyon vártam az ARM termékeket, szerintem nagyon jó lépés volt a részükről) gusztustalan giccsparádé lett, tele öntömjénezéssel és ferdítésekkel. Ami öndicséretet itt összehoztak, azt biztosan nem fogják tudni teljesíteni - persze ha valaki még csak véletlenül sem hajlandó máshol körülnézni, annak lehet, hogy ez a kánaán. Én sajnos látom kívülről is, és egyre gusztustalanabb.

Mielőtt nekiállsz azzal vádolni, hogy elfogult vagyok (inkább csalódott), rettenetesen gyűlölöm, hogy pl. laptopok piacán az összes gyártó az almát majmolja állandóan. Nekem konkrétan a ThinkPad vonal elalmásodása fáj, habár nekik volt honnan romlani. (pl az első MacBook-ok is az IBM-től licenszeltek egy csomó ThinkPad technológiát, az embedded kontroller konkrétan ugyanaz volt, a linuxos thinkpad driverek simán mentek a mac-el).

Ha meg nem tetszik a HP, vidd vissza. És igen, ők is szeretik hülyének nézni a vásárlóikat (ó azok a nyomtatók...), de azért, mert a HP szemét, az Apple nem lesz kevésbé szemét!