( Summer6529 | 2020. 11. 08., v – 19:37 )

Egyrészt ezek fölött az egyházak fölött szimplán elszállt az idő, maradiak (lásd pl amit mostanában mondott az egyik a lombikbébiről).

 

Másrészt, ha megnézed, akkor a jelenlegi hatalom szimplán politikai nyereségből támogat egyházakat. Aki kussol vagy támogatja a fideszt, az kap pénzt. Aki más véleményen van, az nem. Tehát itt semmiféle más elvekről meg vallásos áhitatról szó nincs. Ez a rendszer a talpnyaló papokat és egyházakat neveli ki. (Ok, ok, ez nem újdonság, pl a katolikus egyház mindig is a pénz és a hatalom bűvületében élt).

Nézd csak meg Iványi Gábor esetét, aki nem hódolt be, nem is kap pénzt és tönkreteszi az egyházát a hatalom. Vagy nézd meg Németh Sándor esetét (Hit gyülekezete). Őt is szorongatták, eltartott egy ideig az "ex-lex" állapot de végül behódolt és a behódolás után most már ő is kap pénzt. A harmadik kategóriában azok vannak, akiknek "történelmi" gyakorlatuk van már hatalomhoz való dörgölözésben. Gondolom a katolikusokat és a hasonló bagázst nem kell példával emlegetni, mert nekik jut pénz bőven, cserébe nyalják is a hatalom talpát szorgosan, Ne mondd, hogy nem ismered fel ezt az egyszerű összefüggést... :-)

 

Na most, nem érzem, hogy elavult elveket hirdető talpnyalókat kellene támogatnom az adómból. Az egyházakat tartsák el a híveik.