( hajbazer | 2020. 10. 31., szo – 16:12 )

Szerkesztve: 2020. 10. 31., szo – 16:19

Én az óraátállítást tartanám meg, pláne hogy az elmúlt 2-3 évben minden jöttment elkezdte az egészségügyi és mentális problémáit az óraáltállításra rákenni, a valódi okok (pl. okostelefonfüggőség, fogyasztási kényszer, médiaerőszak, marketinghadjáratok, FUD-propaganda) keresése helyett.

Cserébe szinte már politikai propagandához hasonló felfújt lufi lett ez a kérdés, mindeközben a legfontosabbról nem beszélünk, hogy a magyar birka az erőművekkel vígan elpöfögtettetne napi +1 óra világítási energiát, csakhogy illuzionálisan rendben legyen az óramutató által meghatározott lelkecskéje.

Mindezt persze azzal indokolva, hogy megváltoztak az energiafelhasználási szokások. Igen, megváltoztak, mert Tapicskoló Tamáséknál egész nap ég a villany, megy a klíma nyáron, és mennek a standby eszközök, hogy a csecsemőlogikás "mindent azonnal akaró" családtagok bármikor be tudják kapcsolni az okostévén a Netflix-gépsort, meg orrba-szájba töltögetik az okostelefonokat, nehogy lemaradjanak a legújabb Insta-sztoriról, vagy TikTok videóról. Mert megérdemlik megtehetik, a hatósági áras olcsó árammal.

Inkább az energiafelhasználási szokásokat kéne a pazarlásból a tudatos felhasználásba átállítani úgy, hogy minél többet számítson a megspórolt energia.