( nyekhere | 2020. 10. 26., h – 09:26 )

Gyerek és kamaszkoromban, (disznóvágások idején két kézzel :) ) zabáltam a nyers húst, sőt a nyers májat is mindig, ha éppen májból készült a kaja. Semmi bajom nem volt tőle. A nyers májas sztorival manapság majdnem szívinfarktust tudok okozni egyes emberekben.

Ma már vannak ilyen-olyan gondjaim is közel az ötvenhez. Az egyik tábor gondolom azt mondaná, hogy azért, mert korábban ilyesmiket ettem, a másik tábor meg azt mondaná, hogy azért mert abbahagytam :).  (Bár az is igencsak jó kérdés, hogy mit evett egy pld. disznó 40-50 évvel ezelőtt, és mivel etetik őket ma. Volt ugye a moslék régebben, aminek már a hangzása is jajnekem :), de alapvetően természetes dolgokat tartalmazott, ma meg vannak a "tiszta", szép hangzású, csak éppen xarrá kezelt és génmanipulált eleségek. Lehet, hogy egy mai disznó nyers májától már kifeküdnék...)