( bucko | 2020. 10. 25., v – 18:09 )

Nem jött át a lényeg: Boltban soha nem veszek paradicsomot.

A fent említett nemesítési folyamat (a fiam szerint, mert ő egyetemen tanulta) a négy érési fázisból kettőt hagyott meg.

Ha véletlenül betévedek a boltba, szomorúan látom, mit esznek sokan. Pedig darabra ugyanazt veszik, mint én a piacon. A vásárlók egy része egyszerűen igénytelen, mások még nem próbálták. Sokan meg azt hiszik, hogy nincs rá pénzük. Pedig aki a Spar-ban vásárol, az igen drágán jut hozzá a zöldséghez! Egyszer kiszámoltam, hogy a legolcsóbb üveges uborkába belereakom Ilonka néni uborkáját - aki a piacon a legdrágább - és meglepődtem. A kettő egy árban van! A boltban viszont lehet kapni 4-6x drágább savanyúságot. Pedig a hozzáadott érték kb. semmi.

Mit mond a termelő a paradicsomról?