( mhmxs | 2020. 10. 23., p – 11:21 )

"Akkor a sima C a legjobb programnyelv a világon, mert abban akár kernelt is tudsz írni." (Go-ban is lehet pont most publikalt valaki valami microkernelt.) Igen C-ben meg kernelt is lehet. De akkor mar jobb az Assembly nem? Amit abban nem lehet megirni azt nem lehet megirni :D De itt jon kepbe az a rakas tulajdonsag, amit felsoroltam, ami miatt sokkal hatekonyabban lehet benne fejleszteni mint C-ben. Es tuti van egy rakas dolog, amit C-ben meg lehet csinlani (vagy jobban csinalni), pl parhuzamos feldolgozas. Goban nem lehet. De ezek a ritkabb kivetel, De cserebe meg olcsobb fejleszteni es karbantartani. Es vannak limitaciok, nem is tudom melyik ceg rajott, hogzy GC van benne es pause timeok vannak. Es mennyivel jobb a Rust, mert abban meg tudtak oldani. De ez nem a nyelv hibaja, az a GC ott volt benne akkor is amikor elkezdtek fejleszteni. De van az a terulet, ahol meg fenyevekkel jobb mint mas nyelvek, es ez most tortenetesen az a terulet, ami a csapbol is folyik, devops, sw defined network, kontenerizacio, sidecar-ok meg microservicek.

Es egyaltalan nem kotelezo hasznalni. Ez benne a jo! En ezen a teruleten mozgok; kube operatorokat fargok, halozat konfiguraciot automatizalok, ms-eket irok. Es baromi kenyelmes, Egyszeruen meg tudom benne foglalmazni a problemaimat, konnyebben tudom reviewzni. A vegeredmenyt konnyen tudom kontenerizalni, es eleg hatekony kodot general a fordito. Az a baj, hogy nehezen vagyok meggyozheto az ellenkezojerol, mert evek ota nemzetkozi csapatokban dolgozom, es tudom, hogy mier szeretjuk. (es azt is miert nem, pl a gomudules-tol nagyjabol mindeki kivan)

Jah es nem a Go az egyetlen nyelv, amit kiprobaltam. Ezekkel a nyelvekkel szallitottam projekteket: Java, Go, PHP, Bash, Javascript, Groovy, Python, Action Script, Laszlo Script, Objective-C

 

"Jó, akkor próbáld meg ezt lefordítani"ok, i see. Bevallom eszembe sem jutott igy irni, soha, semilyen nyelven, szoval ez nem tunt fel. Vannak meg ilyenek, mert az altalam felsorolt ervek sulyahoz kepest, azthiszem ezt nehez ertelmeznem komoly ellenervkent. De ertem, hogy teged ez zavar. Komolydolog, es most nem szarkazmusbol, engem is rohadtul zavarna, ha sortoressel kene irnom ;)