( mhmxs | 2020. 10. 22., cs – 10:33 )

Nem nagyon kell azt eroltetni, egyszeruen rakas szempontbol idealis a nyelv. Pl Jol olvashato, sztandardizalt nyelv. Pl az automatikus interface implementalasnak koszonhetoen baromi konnyu a solid elveket kovetni. Vagy emllithetnem a defer-t, vagy hogy functions are first class citizens, statikusan es erosen tipusos. Azaz konnyen karbantarthato kodot lehet benne irni. Pofon egyszeruen lehet benne cross compileolni, es az a single binaryt be lehet mondjuk tenni egy scratch kontenerbe. A konkurrencia modelljevel eleg egyszeru benne tobb szalon vegezni muveleteket. Managed nyelv, ami szinten gyorsitja es egyszerusiti a fejlesztest es tesztelest. A beepitett utemezo egyszeruen zsenialis, millios szamokkal is mukodik, sokkal kevesebb context switch, es kevesebb felelsleges felebresztes. A bepitett parancssori eszkozok baromi kenyelmesse teszik a hasznalatat (a modulest szokni kell, a rossz ertelemben), formazas, refactor. Beepitett race condition detektor van benne ami nagyban csokkenti a tesztelesi idot.

Szoval nem ertem miert kene ezt eroltetni? Itt van ez a devops meg microservices vilag ami 1000-el duborog, es keves masik nyelv van, amivel ennyire hatekonyan lehet rendszer-kozeli es multi platformos kodot irni es karbantartani. Most nezzuk miben kene devops, network meg ms-t fejleszteni (azert ezt hozom fel peldanak, mert itt durva az elterjedese):

Most erted C? Hat rendszer kozelit oke, de enterprise microservicet?

Python, meg talan a legeselyesebb.

Kotlin, Java, C# meg a rendszer-kozeliseg, na hagyjuk.

Typescript :) meg az R :D

Rust, nincs kodolasi tapasztalatom nem tudok nyilatkozni, tippre eselyes.

Haskell? Akkor mar Brainfuck wagy whitspace is lehetne :D

Netan Swift?

Tudom szamtalan nyelv van meg, es azt sem mondom, hogy mindenre jo megoldas a Go. De tortenetesen amire tulnyomo reszt hasznaljak arra pont rohadt jo es hatekony.