( gee | 2020. 10. 14., sze - 00:35 )

Szerkesztve: 2020. 10. 14., sze - 00:39

Nem látom, hogy ez min kommunikál. Írod, hogy át lehet térni ethernetre, írod, hogy épül a wireless verzió, emlékszem, hogy az előző beszélgetés során vezetékesben gondolkodtál csak.

Szóval bizonyára ez vezetékes kommunikációt tud, de nem látom, hol van leírva, hogy milyen vezetéken. Lehet, hogy ott van, csak nem értek eléggé a témához, hogy megértsem. Szóval egyszerűen leírnád?

Illetve a vezeték nélküli megoldásról: a CC2652 chip ismerősnek tűnik. Ha jól emlékszem, egy másik topicban valaki javasolta amikor olcsó ESP-hez hasonló megoldást kerestem, ami nem WiFi-t tud, hanem Zigbee-t vagy Z-Wave-et. Úgy emlékszem, aki ajánlotta kb. azt írta, hogy ez általános rádió, ami protokol szükséges, azt le kell programozni benne és aztán tudja. Akkor próbálgattam olvasni róla, de elég nehezen találtam információt. Főleg bluetooth-t láttam említve, ha jól emlékszem. Lehet, hogy bluetooth-t és WiFi-t. Nem láttam se Zigbee-t se Z-Wave-et. Ha jól gondolom és ez ugyanaz a chip, akkor a két kérdésem: az építés alatt levő megoldásod milyen rádiós protokollal beszélne, illetve hol lehet ezt a chipet beszerezni értelmesen? A második kérdés azért merült fel bennem, mert míg ESP-t bárhonnan (eBay, Amazon) tucatnyi eladótól tudok rendelni nagyon olcsón, addig CC2652-re keresve csak chipet nem láttam sehol, hanem csak különféle development boardokat, amik ilyen 80-100 dollár körüli áron mentek. Most nem tudom, hogy ennyire ügyetlenül keresek, vagy ennyire nehéz beszerezni.